Hydrauliek

Techniek is mooi. Maar wat is techniek zonder hydrauliek? Hydrauliek is een technische ‘samensmelting’ van techniek en olie, wat voor ongekende prestaties zorgt. Om een product te laten werken, is het nodig om het product aan te drijven. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een hydraulische aandrijving. Een hydraulisch systeem is krachtig, relatief compact en bedrijfszeker.

Uitdaging

Veelal is een hydraulisch systeem onbekend gebied voor de engineer, omdat dit complexe materie is. Door mijn ervaring en verdere studie met betrekking tot hydrauliek is het voor mij een uitdaging om tot een goed werkend hydraulisch systeem te komen, van engineerings-niveau tot een werkend product. Vanaf het begin dat ik in aanraking kwam met hydrauliek heeft dit onderwerp mij gefascineerd en ben ik bezig om mezelf daarin meer te ontwikkelen.

Mogelijkheden

Door mijn kennis en ervaring kan ik uw hydraulisch vraagstuk oplossen. Hierbij kunt u denken aan het ontwikkelen, tekenen en berekenen van een hydraulisch systeem. Ook het oplossen van een storing in een bestaand hydraulisch systeem en een revisie van een pomp of cilinder behoren tot de mogelijkheden, van tandwielpomp tot load sense pomp. In veel hydraulische systemen wordt met een elektrische aansturing gewerkt, zoals de elektrische verstelling van rijpompen of het schakelen van hydraulische kleppen. Voor het oplossen van een storing in de elektrische aansturing of het aanleggen van de aansturing kan ik u ook van dienst zijn.

Ontwikkeling:

Het ontwikkelen van een product is een proces. In dit proces moeten veel aspecten worden meegenomen; onder andere: gewicht, stijfheid, kosten, maakbaarheid, etc. De opdrachtgever in het volgende project heeft een rijdend product welke om de aantal meter moet stoppen. Daarvoor heb ik een systeem ontworpen met daarin een teller die een signaal geeft als het product de ingestelde meters heeft gereden. Een van de voorwaarden was om het systeem uit één stuk plaat te maken die met verschillende zettingen geproduceerd zou worden. Nauwe samenwerking met de opdrachtgever in dit proces heeft tot een goed resultaat geleid.

AV-Engineering

Voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden kunt u contact met mij opnemen.

06 487 876 36Contact